حکومت عراق در سال 1359 با حمله ناگهانی به جمهوری اسلامی ایران جان  ̦مال̦و ناموس و خاک این کشور را مورد تجاوز قرار داد . در یان زمان ارتش و سپاه و سایر نیروهای انتظامی به واسطه ی عدم انسجام و درگیری های داخلی که وجود داشت نمی توانستند به تنهایی در برابر تجاوز عراق مقاومت کنند . در چنین شرایطی نیروهای مردمی برای دفاع از اسلام و مسلمین و میهن  ̦ بسیج شده و به جبهه های جنگ اعزام شدند تا با حضور دلیرانه ی خود در مرزها تا حدودی عدم آمادگی نیروی نظامی و انتظامی را جبران نمایند .

نیرو های مردمی و بسیجیان تحت هدایت و فرماندهی حضرت امام خمینی «ره» با پیام ها و سخنان حکیمانه ی آن رهبر فرزانه روحیه ی مضاعفی برای مقاومت و ایستادگی و ایثار در برابر دشمنان می یافتند .

نیرو های مردمی ابتدا به صورت پراکنده و بدون سازماندهی به مناطق جنگی جنوب کشور عزیمت می کردند و در جنگ های چریکی و نامنظم تحت فرماندهی شهید دکتر چمران در قالب گروه های رزمی در مناطقی از جبهه های کشور  به دفاع می پرداختند . گروهی دیگر از مردم و بسیجیان با مراجعه به سپاه پاسداران تقاضای عزیمت به جبهه های نبرد حق علیه باطل را می نمودند و همراه برادران سپاهی برای دفاع از میهن خویش به جبهه های نبرد می رفتند نیروهای مردمی علاوه بر حضور در جبهه های نبرد حق علیه باطل در نقاط مرزی کشور با گروه های تروریستی و خراب کار داخل کشور نیز مقابله می کردند . با همکاری بسیجیان دیری نپایید که سازمان گروه های تروریست و ناامن کننده گان جامعه فرو پاشیدند عضویت حضور یک پارچه ی مردم در پایگاههای مقاومت بسیج شهری و روستایی مدرسه و دانشگاه موجب گردید مساجد حسینیه ها و پایگاهای بسیج کانون جزب و هدایت مردم به جبهه های جنگ شوند و اعزام بسیجیان از طریق پایگاهای مقاومت به جبهه ها صورت گیرد همین مکان محل جمع آوری کمک های مردمی به پشتیبانی از رزمندگان سلحشور شد سازندگی و عمران شهرها و روستاهای خراب شده ی جبهه های جنوب به ویژه شهر های سوسنگرد  ̦بستان  ̦ هویزه و ..... را نیروهای مردمی و بسیجی بر عهده گرفتند و از طریق جهاد سازندگی و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران جذب و سازماندهی شدند در طول هشت  سال دفاع مقدس بالغ بر دو میلیون نفر از اعزای بسیج به جبهه های جنگ عزیمت نمودند که تعداد زیادی از بسیجیان چندین بار در جبهه های نبرد حضور یافتند عده ای از آنان فرماندهی گردان تیپ و لشگر های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر عهده گرفتند و به درجه ی رفیع شهادت نائل آمدند

دسته ها : نقش بسیج

شکیل بسیج مستضعفین ارتش بیست میلیونی به فرمان امام خمینی (ره)هوشیاری ودرایت بی نظیر حضرت امام خمینی (ره) ازجمله اساس ترین عوامل در جهت خنثی سازی توطئه ها به حساب می آید که به برکت این دوراندیشی وهدایت انقلاب در مسیر اصلی خود، زمینه انقلاب دوم فراهم آمد و باسقوط لانه جاسوسی آمریکا ، شیطان بزرگ با ضربه ای سخت و جبران ناپذیر روبرو شد.اسناد بدست امده از لانه جاسوسی واظهارات صریح حکام آمریکایی مردم و رهبران کشور بویزه حضرت امام را با این حقیقت آشکار مواجه ساخت که احتمال مداخله نظامی آمریکا و هجوم وی به جمهوری اسلامی ، امری بعید و غیر ممکن نبوده و باتوجه به سوابق این کشور در جهان لزوم آمادگی مردم جهت مقابله و رویارویی را در کوتاهترین زمان ممکن آشکار می ساخت . براین اساس امام امت در پنجم اذر ماه سال 58، یعنی در مدتی کمتر ازیک ماه بعد ازانقلاب دوم ، فرمان تاریخی تشکیل بسیج را صادر فرمودند.یک مملکت بعد از چند سالی که بیست میلیون جوان دارد باید بیست میلیون تفنگدار داشته باشد و بیست میلیون ارتش داشته باشد و یک چنین مملکتی آسیب پذیرنیست و مردم دلسوخته و مسلمان پاکباخته که دل در گرو عشق به انقلاب و هدفهای والای آن داشتند، با آمادگی و قصد و اراده خلل ناپذیر جهت پاسداری از دستاورهای انقلاب گروههای مقاومت مردمی رادر پایگاهای بسیج و در آن زمان در مساجد سراسر کشور تشکیل دادند.

 

 

 

اولین تجربه آنها به صورت عملی یاری رساندن به سپاه و کمیته در قالب رویارویی با ضد انقلاب و خنثی سازی توطئه های آنها بوده و ازاین راه نقش موثری در خدمت به انقلاب و اهداف الهی آن هم نشان دادند.با هجوم و تجاوز ارتش عراق به کشور اسلامیان در شهریور 59 این اعتقاد که یک سازماندهی جهت تشکیل بهتر نیروهای مردمی بوجود آید ، قوت گرفت و آز آن پس نیروهای مردمی صاحبان اصلی انقلاب اسلامی جهت حضور گسترده د رجبهه گروه گروه به بسیج ملحق گردیدند و عملیاتهایی چون طریق القدس ، حصر آبادان ،فتح المبین ، ثامن الائمه و الفجر 8 وکربلای 5 و....از دستاوردهای عظیم این تشکیل الهی بود.

 

اگر امروز توفیق این راداشته ایم که کشور اسلامیمان وملت سلحشور آن را از گزند نابکاران و نااهلان تاریخ حفظ کنیم یه یمن حضور گسترده بسیج بودو لاغیر . چنان که رهبر فقیدانقلاب اسلامی حضرت امام (قدس سره ) فرموند:

 

رحمت و برکات خداوندبر بسیج مستضعفان که بحق پشتوانه انقلاب است .

 

آری رزمنده بسیجی ، ضمن توان رزمی بسیار بالادر نبردنامنظم ، جنگجوی قابلی در دفاع منظم بحساب می آید تاحدی که سلاحهای سنگینی چون توپ و تانکهای پیشرفته را به حرکت در آورد و روبروی دشمن قرارداده ،هدف از تشکیل واحد بسیج مستضعفین ایجاد توانایی لازم در کلیه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی به منظور دفاع از کشور ، نظام جمهوری اسلامی و همچنیین کمک به مردم به هنگام بروزبلایا وحوادث غیر مترقبه با هماهنگی مراجع ذیربط می باشد.بسیج جایگاهی ملکوتی است . مکانی برای درس چگونه زیستن انسانها،جایگاه عشق و صفا و صمیمت و دریک کلام ، شهید جبهه هاو قهرمان یا مظلوم پشت جبهه هاست . بیش از یک سال از صدور فرمان امام خمینی ( رحمه الله علیه) مبنی بر تشکیل بسیج نگذشته بودکه رژیم بعثی عراق در تحقق اهداف پلید نظام سلطه جهانی ، هجوم همه جانبه خودرا به مهین اسلامی ما آغاز کرد.انقلاب اسلامی در آن اوضاع بحرانی ناشی از دگرگونی ها وتغییر و تحولات آن زمان ، هیچ گونه ، آمادگی لازم را برای مقابله با متجاوزان بعثی نداشت . ارتش جمهوری اسلامی ایران که با حمایت امام خمینی ( رحمه الله علیه ) توانسته بود جایگاه خودراپیدا نماید، در حال خودسازی وتثبیت نظم و انظباط بود. سپاه پاسداران هم که نهادی نوپا و برای حفظ امنیت شهرها به وجود آمده بود ، فاقد هر گونه تجهیزات لازم و تجربه کافی برای مقابله با تجاوز خارجی بود. از آن سو دشمن هم با ارتشی تا بن دندان مسلح و برخوردار از پشتیبانی قدرتهای استعمار گر ، کشور را مورد هجوم قرارداد. دراین اثنا بودکه نقش بسیج به عنوان یک نیروی جوشیده از مردم انقلابی ، در صحنه دفاع مقدس ظهور پیدا کرد .دشمن که سودای فتح سه روزه را در سرمی پروراند، در همان روزهای نخستین با مردمی مواجه شد که با دست خالی به دفاع از کیان مقدس نظام اسلامی خود برخاسته بودند و از ایثار خون خویش دریغ نمی کردند جوانان سلحشوری که به فرمان امام ( رحمه الله علیه ) در پایگاهای مقاومت تحت نام ((بسیجی )) گرد آمده بود و باکوچکترین اشاره ایشان به جبهه های نبردمی رفتند و تاآخرین قطره خون خویش ایستادگی و مقاومت می کردند. درطول هشت سال دفاع ، بسیج آنچنان درخشید که دشمنان اعتراف کردند ((قدرتی در بسیج نهفته است که می تواند با یکایک ارتش های کلاسیک جهانی مقابی کند)) . بسیج علاوه بر حضور در خط مقدم نبرد وظیفه جذب ، آموزش و سازماندهی نیروهای مردمی و اعزام آنها به جبهه های نبرد بر عهده داشت و دراین مدت توانست جمعیت مومن و صاحب ارزشی رااز امت حزب الله ،دردرون بپروراند و پایه ریزی ارتش مردمی رادنبال کند و سرانجام پس ازهشت سال دفاع مقدس ، بسیجیان مظلوم و سلحشور جبهه های توحید به همراه امت شهید پرور ، از این آزمایش الهی سربلند و پیروز بیرون آمدند . ( حکایاتی ازجبهه)

 

امام راحل این چهره مظلوم را باشایستگی تمام به تصویر کشیده و فرمودند:

 

شماآئینه مجسم مظلومیت هاو رشادات های این ملت بزرگ ، درصحنه نبرد و تاریخ مصور انقلابید . شما فرزندان دفاع مقدس وپرچمداران عزت مسلمین و سیر حوادث این

 

 

دسته ها : نقش بسیج

جوانان و نوجوانان دانش آموز در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نقش برجسته و تعیین کننده ای داشته و با طلایه داری در جبهه ها و تقدیم بیش از 36000 شهید و هزاران جانباز و آزاده در طول دوران جنگ تحمیلی دین خود را به اسلام و انقلاب اسلامی به خوبی ادا نمودند.
    در ایام پس از جنگ تحمیلی نیز «بسیج دانش آموزی» به عنوان میعادگاه تداوم دفاع همه جانبه نوجوانان دانش آموز از دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و علمی عرصه دیگری از حیات خویش را به نمایش گذاشت و همین امر به خوبی موید این نکته است که در دوران اخیر توجه بیش از پیش و همه جانبه به این سازمان قانونی لازم و ضروری به نظر می رسد.
    با این حال فردا- دوشنبه هفتم آبان ماه- آغاز هفته بسیج دانش آموزی است، برای اطلاع از وضعیت این سازمان و طرح دیدگاه های کارشناسان و صاحب نظران درباره ضعف ها و قوت های سازمان بسیج دانش آموزی همراه این گزارش باشید.
    بسیج دانش آموزی زیرساخت ارکان اصلی بسیج است
    جذب، آموزش عمومی، سازماندهی، تجهیز، حفظ انسجام و بکارگیری دانش آموزان بسیجی در قالب گروه های مقاومت، عمق بخشی داخلی به انقلاب اسلامی و تحقق بخشی از ارتش 20 میلیونی و حضور فعال و موثر و سازمان یافته در عرصه های فرهنگی، علمی، پژوهشی، امنیتی، اجتماعی، سازندگی، امدادی، دفاعی و نشر و گسترش فرهنگ و تفکر بسیجی و مقابله با تهاجم فرهنگی در مدارس، از جمله ماموریت های بسیج دانش آموزی محسوب می شود.
    «بهروز همتی» کارشناس امور آموزش و پرورش درباره بسیج و تشکیل بسیج دانش آموزی می گوید: «بسیج به عنوان یک نهاد مردمی و ارزشی در پنجم آذرماه سال 1358 با تیزبینی و هوشیاری حضرت امام خمینی (ره) و با نگاه به آینده تشکیل شد و در طول دوران انقلاب و دفاع مقدس در درگیری های داخلی و سرکوب ضد انقلاب نقش مهم و موثری را ایفا نمود و در جبهه های حق علیه باطل حضوری جدی داشت، در این میان نیز نوجوانان دانش آموز نیز در بسیج فعالیت داشتند و حدود 36هزار شهید را تقدیم انقلاب کردند و همین مسئله ضرورت تشکیل سازمانی تحت عنوان بسیج دانش آموزی را دوچندان کرد.»
    همتی با اشاره به این که بسیج دانش آموزی پایه و مبنای بسیج دانشجویی است می گوید: «امروز بسیج دانش آموزی زیرساخت تمام ارکان اصلی بسیج است و تقویت کمی و کیفی آن به نوعی به تقویت مراتب بالاتر بسیج می انجامد، بر همین اساس انتظاری که از مسئولان مربوطه می رفت و می رود این است که باید به این سازمان ارزشی توجه ویژه ای اعمال نمایند.»
    این کارشناس بسیج دانش آموزی را محلی امن برای پرورش استعدادهای انقلاب اسلامی می داند و می گوید: «اگر می خواهیم نیروهای خالص و مخلصی را در عرصه ارزش های انقلاب تربیت کنیم و فرزندان با نگاه انقلابی رشد یابند و در مجامع علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در سطح کشور و حتی مجامع بین المللی درخشش داشته باشند و در عین حال حافظ دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی باشند باید به بسیج دانش آموزی بیشتر بها بدهیم و به تقویت همه جانبه آن به عنوان زیربنای حفظ تمامی ارزش های انقلاب بپردازیم.»
    خلوص نیت نوجوانان
    دوران نوجوانی به عنوان یکی از مهمترین ایام عمر آدمی به نوعی به شخصیت فردی و اجتماعی انسان شکل می دهد به گونه ای که در آینده هر نوع هنجار یا ناهنجاری که در رفتار افراد به وجود می آید به نحوه تربیت آن فرد در دوران نوجوانی برمی گردد.، به بیان دیگر باید گفت که شکل گیری شخصیت افراد به نوع تربیت و آموزش آنها در دوران کودکی و نوجوانی مرتبط است.
    خانم «مهوش خرسندنیا» دبیر ریاضی و از کارشناسان آموزش و پرورش می گوید: «اگر بخواهیم تفکر واقعی بسیجی با معیار تعریف شده ارزشی آن را در بطن و متن جامعه ساری و جاری کنیم و به صورت ریشه ای و عمیق به آرمان های انقلاب اسلامی بپردازیم باید به فکر تقویت بسیج دانش آموزی باشیم.»
    خرسندنیا می گوید: «بچه های دانش آموز خلوص نیت بیشتری دارند و از پاکی و زلالیت خاصی برخوردارند و مسایل مختلف جامعه را براساس سود و زیان مادی نمی بینند و خالصانه تر عمل می کنند، به همین دلیل بهتر می توان آنها را با اصول و ارکان مهم انقلاب آشنا کرد و بسیار عمیق تر و بهتر جذب می شوند و تربیت آنها برابر معیارهای انقلابی ریشه دارتر خواهد بود.»
    این کارشناس مسایل آموزش و پرورش آگاه کردن خانواده ها از وظایف و عملکردهای بسیج دانش آموزی را لازم و ضروری می داند و می گوید: «خیلی از خانواده ها هنوز از اهداف بسیج دانش آموزی بی اطلاعند و با وظایف این نهاد انقلابی آشنا نیستند، که این مسئله به ضعف اطلاع رسانی مسئولان مربوطه بر می گردد، یعنی باید در جلسات مهمی مثل انجمن اولیا و مربیان کارکردهای بسیج دانش آموزی را به اولیاء دانش آموزان ابلاغ کنیم و یا از طریق رسانه های جمعی به اطلاع رسانی در این باره بپردازیم.»
    حضور بسیج در عرصه های علمی و پژوهشی
    امروز یکی از وظایف کلی بسیج حضور در عرصه های علمی و پژوهشی کشور است که تشکیل کلاس های علمی، آموزشی و اجرای پژوهش های علمی جهت تقویت بنیه علمی و پژوهشی و ارتقای سطح تحصیلی دانش آموزان از اهم این وظایف محسوب می شود.
    «حبیب الله حسینی» مدیر مدرسه راهنمایی شهید افتخاری در منطقه 14 آموزش و پرورش تهران می گوید: «اگر به معنای مصدری بسیج توجه کنیم یعنی آماده شدن، معنای مفعولی آن آماده شده و در ادبیات دینی بسیج یعنی علی وار بودن و امروز بسیج دانش آموزی شجره طیبه ای است که با خون 36 هزار دانش آموز آبیاری شده است.»
    وی درباره ضعف های بسیج دانش آموزی می گوید: «به نظر من تنها ضعفی که دیده می شود نبود افراد متخصص در جهت آگاه سازی افکار عمومی و نبود تبلیغات کافی در این زمینه است، اگر می خواهیم آن بسیج خالص و مخلص دهه 60 را داشته باشیم باید مسئولان امر یک پارامترهای خاص و ویژه ای را در نظر داشته باشند و برای دانش آموزانی که عضو فعال یا عادی هستند امتیازاتی مثل کم شدن خدمت سربازی یا هموارشدن ورود به دانشگاه و... را در نظر بگیرند.»
    وی می گوید: «باید کارکردهای بسیج دانش آموزی عملی تر و اطلاع رسانی در این باره ملموس تر باشد و جنبه های تشویقی نیز افزایش یابد.»
    وی به ناآشنایی خانواده ها با اهداف و کارکردهای بسیج دانش آموزی اشاره می کند و می گوید: «به نظر من باید زمینه ای را فراهم کنیم تا خانواده ها با بسیج دانش آموزی آشنا شوند و اطلاع رسانی را در این باره به نحو مطلوبی سازماندهی کنیم.»
    حسینی درباره مفیدبودن اردوهای بسیج دانش آموزی می گوید: «اردوها بسیار مفید هستند اما تنها نقطه ضعفی که وجود دارد این است که اردوها در سال نهایتا یکبار آنهم برای افراد خاصی انجام می شود و این امکان وجود ندارد تا بتوان مثلا2 یا 3 هزار نفر را در یک اردوی 2، 3 روزه شرکت داد.»
    وی می گوید: «بنده به عنوان یک مدیر مدرسه پیشنهاد می کنم که اگر قرار است بسیج ما همان ارتش 20میلیونی باشد لازم است که در بسیاری مسایل بازبینی کنیم، هم به تشریح عملکرد و اهداف بسیج دانش آموزی در سطح افکار عمومی و خانواده ها بپردازیم و هم به تقویت برنامه های موجود اهتمام نماییم.»
    چهارمیلیون و 600 هزار نفر دانش آموز بسیجی در کشور
    در سال 1371 توافقنامه ای میان مسئولان نیروی مقاومت بسیج و وزارت آموزش و پرورش نوشته شد و به مجلس شورای اسلامی این توافقنامه به صورت لایحه ای از سوی دولت جهت تشکیل نهادی قانونی به نام بسیج دانش آموزی ارایه گردید.
    مجلس شورای اسلامی نیز پس از مدت ها بحث و بررسی در تاریخ نهم اردیبهشت 1375 قانونی را با عنوان «قانون تشکیل و توسعه بسیج دانش آموزی» به تصویب رساند.
    ماده واحده این قانون دارای 7 تبصره است که براساس هفتمین تبصره آن، هشتم آبان ماه هر سال که مصادف است با سالروز شهادت دانش آموز بسیجی شهید محمدحسین فهمیده به عنوان روز بسیج دانش آموزی تعیین گردیده است.
    سردار محمد صالح جوکار، رئیس سازمان بسیج دانش آموزی کشور درباره آمار دانش آموزان عضو بسیج می گوید: «در حال حاضر حدود چهار میلیون و 600 هزار نفر در کشور عضو سازمان بسیج دانش آموزی هستند.»
    وی با اشاره به اینکه قانون تشکیل بسیج دانش آموزی از سال 1375 در مجلس تصویب شده بود، می گوید: «به دلایل نامشخص آیین نامه آن تاکنون معطل مانده بود، اما در سال جاری در هیئت دولت این مهم به تصویب رسید.»
    وی با بیان اینکه هدف سازمان بسیج دانش آموزی ترویج فرهنگ بسیجی در جامعه دانش آموزی کشور است می گوید: «حفظ، توسعه و تعمیق انقلاب اسلامی نیز از دیگر اهداف این سازمان است.»
    اعتبارات ناکافی در بخش بسیج دانش آموزی
    سردار جوکار با اشاره به اینکه اعتبارات بسیج دانش آموزی در سال جاری از افزایش 10 درصدی برخوردار بوده است، تصریح می کند: «در بخش سرانه دانش آموزی 50درصد توسط سازمان آموزش و پرورش و 50درصد توسط بسیج دانش آموزی تأمین می شود که این مبلغ برای تولید برنامه های فرهنگی و تربیتی دانش آموزان ناکافی است.»
    سرهنگ علیرضا لایق حقیقی، رئیس سازمان بسیج دانش آموزی استان تهران نیز با اشاره به نقش و جایگاه مهم بسیج دانش آموزی خطاب به نمایندگان مردم در خانه ملت می گوید: «انتظاری که از مجلس شورای اسلامی داریم این است که عملکردها و نیازهای بسیج دانش آموزی به عنوان بسترساز تقویت بنیه ارکان مختلف بسیج را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهند و با اختصاص بودجه به این نهاد انقلابی، به رشد جدی و همه جانبه بسیج و مأموریت های آن کمک کنند.» رئیس سازمان بسیج دانش آموزی استان تهران می گوید: «محل تولد، رویش و رشد بسیج در بسیج دانش آموزی نهفته است به بیان دیگر باید اذعان داشت که لازمه تقویت فرهنگ بسیجی در کشورمان تقویت بسیج دانش آموزی است، چون اگر در این نهاد موفق عمل کنیم قطعا در ساختارهای بالاتر بسیج موفقتر خواهیم بود و با توجه به اینکه بسیج دانش آموزی یک سازمان قانونمند است توجه و عنایت ویژه به رشد و تقویت آن به حفظ و تقویت زیرساختهای اصلی انقلاب و نظام می انجامد.»

دسته ها : نقش بسیج

بدون شک دانستن و آگاهی داشتن از نقشه های استعمارکهنه (انگلیس ) واستکبارجهانی(آمریکا) ما را برای مبارزه ودفاع از کیان اسلامی وانقلاب ورهبریت آماده تر ومنسجم ترخواهد نمود دشمنان اسلام و انقلاب با رویکرد جدید و جنگ نرم قصد دارند به اهداف خود برسند.

اینجا می طلبد تا جوانان مومن ومتدین و ولایتمدار واردمیدان کارزار شده وبا افکار واندیشه های ناب ونشات گرفته از خط امام ورهبری خودرا برای نبردی سخت تر از جنگ هشت ساله آماده کنند .

درجنگ سخت که هشت سال برایران تحمیل شد مردان وزنان وکودکان  ودر راس آنان جوانان برومند سلاح به دست گرفته وسینه را سپر تیر بلا کردند ودرمیدانهای پراز مین و باتلاق و خاکریز های دشمن گذشتند وبا تنی مجروج وپاره پاره بر دستان ملت رشید ایران تشییع شدند وبا احترام خاصی به خاک سپرده شدند تا شاهدی برمظلومیت اسلام وایران باشند .

خانه وکاشانه هایمان آماج تیربلا وبمب های چند تنی دشمن با حملات هوائی قرارگرفت و خانه ها ویران شد  شهری نبود که درامان باشد ومورد اصابت موشک وراکد وبمب دشمن واقع نشده باشد .

استانی از ایران اسلامی نبود که صدها شهید تقدیم انقلاب نکرده باشد اما جنگ ونبرد به اتمام رسید وشهدا عزت یافتند وخانواده هایشان با سربلندی واقتدار در جامعه می گردند ومورد احترام همه هستند .

ویرانه های به جامانده از جنگ به بهترین شکل ممکن ساخته شدند وخیابانها وکوچه ها با نور چراغ برق و لوله کشی آب وفاضلاب و... آبادشدند وشهرها با نام قهرمانانش امنیت واقتدارپیداکرد .

درنتیجه پایان جنگ سخت برای ملت ومردم وجوانان کشورمان افتخار وآبرو به همراه داشت وخودکفائی ها و نعمت های فراوانی که بعد از جنگ نصیبمان گردید همه شاهد هستیم .

اما درجنگ نرم که ایادی ومزدوران داخلی هم درآن نقش موثر وفعال دارند ساختارش با جنگ سخت تفاوت دارد .

درجنگ نرم بمب ها ویرانگر خانه هاو تکه پاره کننده ی جسم ها نیست . بلکه بمبها به قلب ساکنین خانه ها اصابت می کند واصالت وهویت مردم مسلمان کشورمان را هدف قرارداده است .

نبردی نابرابر بین ابرقدرتان تاغی ویاغی وملتی مظلوم که می خواهد روی پاهای خودبماند .

امکانات فضائی فوق مدرن و هزینه کردن میلیاردها دلار وخرید انسانهائی بی هویت و شایعه پراکنی ، اتهام به اصل نظام ، بدبین کردن مردم نسبت به انقلاب وزیرسوال بردن نقش ولایت فقیه درکشور .

اینها وهزاران ترفند زشت وناجوانمردانه دیگر از اعمالی است که جنگ نرم بر پیکر جوانان  رشید ایران واردمی آورد .

با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه تمام برنامه‌های هفته بسیج در کشور به این مسئله توجه ویژه شده است و تمام سخنرانان در این برنامه‌ها علاوه بر تشریح اهداف دشمنان در زمینه جنگ نرم در زمینه نحوه مقابله با این نوع تهدید سخنرانی می‌کنند.
امروز شرایط ایران به طور کامل تغییر کرده و در یک شرایط استثنایی خیز بلندی برای پیشرفت کشور تعیین شده و بسیج به عنوان متن مردم نقش ویژه‌ای برای رسیدن به برنامه‌ها و چشم‌انداز‌های کشور دارد.
: در دورانی که به گفته مقام معظم رهبری دهه عدالت و پیشرفت نامیده می‌شود، دشمن با راه‌اندازی جنگ نرم درصدد ضربه زدن به نظام است، بسیج باید با راه‌اندازی واحد‌های سازندگی و تقویت پایه‌های علمی به ویژه توسط دانش‌آموزان، کشور را به سوی پیشرفت هدایت کند.
در زمان جنگ نرم تمام کشور خط مقدم است و فعالیت‌های ما در بسیج به عنوان یک واحد عمل کننده جنگ نرم محسوب می‌شود و در این دوران که به دوران تمدن‌سازی معروف شده، تمدن خلق ایرانی از وظایف بسیج است.

نقش جوانان در این نبرد نرم ووحشتناک کاملا واضح و مبرهن است .اینجا نوک نیشتر زهرآلود دشمن قلب جوانان ونوجوانان ایران اسلامی را که مهد تمدن وفرهنگ جهان است ومنتظران واقعی امام زمان (عج) درآن زندگی میکنند هدف قرارداده است ، تا تیرخلاص را که بی اهمیت کردنجوانان نسبت به اجرای احکام الهی مانند نماز وروزه وفروع دین است و دلسرد کردن آنان نسبت به آینده ای روشن درپرتو اسلام ورهبریت است  دردستورکاردارد.

جوانان باید هشیارباشند ودر دفتر سربازخانه هاس امام زمان به نام بسیج مراجعه وبا افکار واندیشه امام خمینی (ره ) و مقام عظمای ولایت ثبت  نام کرده تا برای نبر نرم آماده باشند زیرا درنبرد نرم هرکسی شکست بخورد منفورجامعه و در باتلاقی گرفتارخواهدآمد که ریشه واصالت خود وخانواده وایل وتبارخودرا خواهد کند .

غرب در بحران معنویت به سر می‌برد، بطوری که بسیاری از کشور‌ها به مقامات ایرانی مراجعه کرده‌اند تا فرهنگ بسیج را به کشور خودشان منتقل کرده و از آن استفاده کنند که این مسئله نشان‌دهنده برتری تفکر بسیجی است که نشاط در آن موج می‌زند و محور آن جوانان برومند ایران اسلامی است هستند.

 یکی از این شکست خوردگان نرم ریگی آن جنایتکارحرفه ای است که مغزمعیبوبش را استعمار به استحمارکشاند وآن جنایاتی که شاهد بودیم از او سرزد .

ازاین افراد شکست خورده ی درجنگ نرم می توان سروش ، کدیور، کروبی و امثالهم را نام برد .

پس همه با هم با قلبی مملو از مهرورزی واعتدال با اطاعت از مقام عظمای ولایت ومرجعیت پیش بسوی نبرد نرم با دشمن سخت سر وکینه توز

دسته ها : نقش بسیج

بسیج نماد توانمندی انقلاب اسلامی بوده و نقش آن در شکست توطئه‌ها و ترفتدهای جنگ نرم انکارناپذیر است.
نهاد بسیج با توانایی‌های بسیار در تمام زمینه‌ها منشا خدمات گسترده در عرصه‌های مختلف طی طول تاریخ این انقلاب بوده است.

 اصلی‌ترین و فراگیرترین رویکرد بسیج در شرایط کنونی، رویکرد فرهنگی و مقابله با جنگ نرم دشمنان است.
بسیج نهادی متشکل از همه آحاد جامعه است که با توانایی‌های مختلف در راستای تداوم این نظام مقدس با توجه به وظایف محوله تلاش می‌کند.
دشمن در جنگ نرم قصد دارد پایه‌های ایمان و اعتقاد مردم را تضعیف کند که باید با برگزاری برنامه‌های کیفی مانع از تحقق اهداف دشمن شد.
 اگر وحدت ملی خدشه‌دار شود بازدارندگی نظامی تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.
بسیج طبق ضرورت‌های انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در هر صحنه‌ای که لازم باشد حضور می‌یابد.
با توجه به اینکه جنگ نرم موجب تغییر الگوی فرهنگی در شرایط حساس می‌شود، مسئولان بسیج دانشجویی در دانشگاه‌ها طبق منویات رهبری افسران جوان جنگ فرهنگی هستند و نقش بسیار موثری در شکست توطئه‌های دشمنان در جنگ نرم دارند. بسیج با اشاره رهبری و تبعیت از آن در همه صحنه‌های انقلاب حضور دارد و به وظیفه خود عمل می‌کند.
هدف دشمن و استکبار جهانی نابود کردن نظام ولایی است و بسیجیان با عمق بخشی داخلی، بصیرت و ولایت‌مداری یک لحظه و یک گام عقب‌نشینی نمی‌کنند.
وظیفه بسیجیان این است که با بصیرت، شناخت و موقعیت جایگاه امام (ره)، توطئه‌های استکبار جهانی را خنثی کنند.

دسته ها : نقش بسیج

پنج آذر ماه یادآور سالروز فرمان تاریخی امام خمینی (ره) مبنی تشکیل ارتش 20 میلیونی برای حفظ انقلاب است.
امام برای حفظ انقلاب، توسعه و پایداری دستاوردهای بزرگ آن و همچنین با توجه به شناخت خود از نقش مشارکت مردم در تداوم انقلاب دستور تشکیل این نهاد مردمی را صادر کرد.
سخن امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه ملتی که 20 میلیون جوان دارد باید 20 میلیون نیروی آماده داشته باشد نشان از اهمیت توده مردم در حفظ کیان کشور است.
تفکر بسیج و تشکیل آن نیز بر مبنای مشارکت مردمی در حفظ انقلاب از دست توطئه‌هایی بود که چه در اوایل انقلاب و چه در زمان حاضر از سوی دشمنان طراحی و در حال اجراست.
اوج حرکت بسیج در این زمینه نیز در دوران دفاع مقدس متبلور شد و استراتژی رهبر کبیر انقلاب برای مشارکت مردم در حفاظت از کشور به ‌طور کاملاً عینی عملی شد.
اگر بسیج در دوران جنگ نبود چه ‌بسا بسیاری از دستاوردهای انقلاب حفظ نمی‌شد و سرنوشت جنگ به‌ گونه‌ای دیگر پیش‌رفت و رغم می‌خورد.
امروزه نیز با گذشت دو دهه از پایان جنگ نقش بسیج در کشور پررنگ‌تر شده چرا که خود را با زمان امروز تطبیق داده است.
تشکیل نهادهایی چون بسیج مستضعفان، بسیج دانشجویان، دانش‌آموزان، اساتید، پزشکان، ورزشکاران، هنرمندان و ... نشان‌دهنده آن است که امروز این نهاد جایگاه خود را در بین همه اقشار جامعه حفظ کرده است.
آموزش‌ها، تاکتیک‌ها و سازماندهی کنونی بسیج به‌گونه‌ای است که این نهاد را قادر ساخته تا در همه زمینه چه در جنگ سخت و چه در زمینه جنگ‌های نرم دشمن آمادگی کامل را به دست آورده و با تمام توان از انقلاب اسلامی و خاک کشور دفاع کند

دسته ها : نقش بسیج

شمنان اسلام و انقلاب با رویکرد جدید و جنگ نرم قصد دارند به اهداف خود برسند.
 با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه تمام برنامه‌های هفته بسیج در کشور به این مسئله توجه ویژه شده است و تمام سخنرانان در این برنامه‌ها علاوه بر تشریح اهداف دشمنان در زمینه جنگ نرم در زمینه نحوه مقابله با این نوع تهدید سخنرانی می‌کنند.
امروز شرایط ایران به طور کامل تغییر کرده و در یک شرایط استثنایی خیز بلندی برای پیشرفت کشور تعیین شده و بسیج به عنوان متن مردم نقش ویژه‌ای برای رسیدن به برنامه‌ها و چشم‌انداز‌های کشور دارد.
: در دورانی که به گفته مقام معظم رهبری دهه عدالت و پیشرفت نامیده می‌شود، دشمن با راه‌اندازی جنگ نرم درصدد ضربه زدن به نظام است، بسیج باید با راه‌اندازی واحد‌های سازندگی و تقویت پایه‌های علمی به ویژه توسط دانش‌آموزان، کشور را به سوی پیشرفت هدایت کند.
در زمان جنگ نرم تمام کشور خط مقدم است و فعالیت‌های ما در بسیج به عنوان یک واحد عمل کننده جنگ نرم محسوب می‌شود و در این دوران که به دوران تمدن‌سازی معروف شده، تمدن خلق ایرانی از وظایف بسیج است.
وی با بیان اینکه غرب در بحران معنویت به سر می‌برد، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشور‌ها به مقامات ایرانی مراجعه کرده‌اند تا فرهنگ بسیج را به کشور خودشان منتقل کرده و از آن استفاده کنند که این مسئله نشان‌دهنده برتری تفکر بسیجی است که نشاط در آن موج می‌زند و محور آن دانش‌آموزان هستند.

 

دسته ها : نقش بسیج

بسیج از مردم و رهبری الهی ولی فقیه بهره می‌برد و بسیجیان سربازان آماده و جان برکف رهبری هستند.
دشمن از شنیدن نام بسیج متزلزل می‌شود و کارنامه بسیجیان در هشت سال جنگ تحمیلی درخشان است.
دشمنان دین و بشریت با تجربه شکست در مقابل ملت‌های مسلمان به‌ویژه در دوران دفاع مقدس، جنگ لبنان و غزه به این نتیجه رسیده‌اند که شاید جنگ نرم موفق عمل کند.
یکی از مأموریت‌های بسیج مستضعفان مبارزه در جنگ فر هنگی با دشمن است، در جنگ افکار خاکریزهای دشمن و خودی بسیار نزدیک است.
جنگ نرم مبارزه استکبار با ارزش‌ها، اسلام، انقلاب اسلامی، اعتقادها و باورهای مردم است و نخبگان و فرهیختگان در مقابله با این جنگ وظایف سنگینی را بر عهده دارند.
دشمنان می‌دانند تا زمانی که بسیج و فرهنگ بسیجی وجود دارد نمی‌توانند توطئه‌های خود را پیاده کنند و به این دلیل با تهاجم فرهنگی به دنبال وارد کردن جوانان کشور در عرصه‌های دیگر هستند.
توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان تمام نشده و تا زمانی که استکبار در جهان وجود دارد تفکر بسیجی هم خواهد بود.
در کشورهایی که ادعای آزادی می‌کنند به دلیل پیوستن مردم به دین اسلام و گرایش بانوان به پوشش و حجاب اسلامی، سیاستمداران صهیونیسم و آمریکا آینده‌ای سخت‌تر را برای خود پیش‌بینی می‌کنند.
بسیج با اقتدار و درک و فهم بالاتر از دهه‌های گذشته و با بصیرت بیشتر تمام تلاش خود را در راستای به‌کارگیری فرمایش‌های سکاندار نظام و سرافرازی سرزمین ایران و ایرانی به کار گرفته است و در مسیر و وصیت شهدا حرکت می‌کند.
مهم‌ترین رسالت و وظیفه بسیج برای مقابله با جنگ نرم دشمنان که برای براندازی نظام اسلامی آغاز کرده‌اند حضور فعال‌تر در صحنه میباشد.

دسته ها : نقش بسیج

صوری که ما از نوع جنگ ها در ذهن داریم مثل دفاع مقدس است. اما این جنگ برای حدود نوزده سال پیش است و در این مدت در دنیا تحولات زیادی در زمینه جنگ به وجود آمده که تاثیرات عمیقی را در فضای بین المللی گذاشته است. در واقع جنگ ها متفاوت شده اند. اکنون جنگ ها را به چهار نسل تقسیم می کنند. نسل سوم همان هشت سال دفاع مقدس ایران است که در حوزه نظامی صورت می گیرد و از سلاح و مهمات معمولی استفاده می شود، اما بعد از آن تحولاتی را شاهد هستیم، به طوری که آمریکا در حمله اول به عراق در سال 1992 از 85 درصد مهمات معمولی و 15 درصد مهمات هوشمند استفاده کرد و در جنگ عراق ، در سال 2003 ، به 15 درصد مهمات معمولی و 85 درصد مهمات هوشمند تبدیل شد. اما در جنگ جدید و نسل چهارم 100 درصد از مهمات هوشمند و تخصصی استفاده می شود. براساس هر نوع کار کرد از نوعی بمب مخصوص استفاده می گردد.
پیش از این نوع جنگ ها، سه عنصر عملیات روانی، فعالیت های اطلاعاتی و تصرف سرزمین ، شاخص پیروزی بود، امادر جنگ های جدید، آمریکایی ها از مفهومی باعنوان تعویض نظام سیاسی برای هدف جنگ استفاده می کنند، یعنی دیگر تصرف خاک هدف نیست و هدف نهایی تغییر نظام سیاسی است. بنابراین ابزار و لوازم جنگی با قدیم فرق کرده است.
لذا اول باید دشمن را کامل بشناسیم و بدانیم که چگونه می خواهد با ما برخورد کند و تاکتیک هایش چیست؟ توجه آمریکا در جنگ به حمله از راه دور و به اصطلاح دور ایستاست؛ به مانند جنگ 33 روزه لبنان و اسرائیل . دشمن در این تاکتیک از فواصل حمله می کند که ما نمی توانیم با آن مقابله مستقیم کنیم و بیشتر تهدیدات «هوا پایه و دریا پایه» است و جنگ « زمین پایه» وجود نخواهد داشت. با توجه به اینکه آمریکا در اطراف، پایگاه و نیرو دارد امکان دسترسی به کل جغرافیا برایش مقدور است. با اهمیت به این موضوع جمهوری اسلامی ایران که یک نظام سیاسی وابسته به مردم است و اداره آن هم به عهده مردم است، وقتی هدف تغییر نظام باشد دشمن با برهم زدن تعادل اداره مردم ، به هدف خود نزدیک می شود و در این چارچوب به دنبال این است که زیرساخت ها و تاسیسات حیاتی و ضرورتی آن را از کار بیندازد و از تاثیر آن بر مردم و نارضایتی های به وجود آمده استفاده کند.
در این حالت جغرافیایی جنگ و جغرافیایی اداره مردم بر هم منطبق می شوند؛ یعنی در همان جا که مردم زندگی می کنند دشمن در حال نابود کردن زیرساخت ها است و ما، هم باید دفاع کنیم و هم به مردم خدمت رسانی کنیم. برخی ها تحلیل می کنند «جنگ لبنان جنگ پل ها» بود زیرا اسرائیل تمام پل های کوچک و بزرگ لبنان را هدف قرار داد تا ارتباطات زمینی مختل شود. پس در این جنگ هدف اول زیرساخت های اداره مردم و هدف نهایی ناممکن کردن اداره مردم است.
یک سرهنگ آمریکایی در مصاحبه ای از چگونگی حمله به ایران و تهران چنین گفته بود که با توجه به تجربیات مختلف در اطراف تهران مستقر می شوند و از طریق هواپیماها زیرساخت ها را می زنند و از طریق عناصر وابسته، در درون مردم نارضایتی به وجود می آورند، یعنی از دو طریق انهدام زیر ساخت ها و عملیات روانی، مردم را می شورانند و آن ها را با دولت روبه رو می کنند. در رویارویی با این نوع تهدیدات باید از تمام امکانات و ظرفیت های دفاعی استفاده کنیم. این جنگ نامتقارن است، زیرا توان نظامی ما و آمریکا برابر نیست و اگر بخواهیم مقابل آن ها بایستیم باید از «دفاع غیرعامل» در کنار دفاع عامل، استفاده و مفهوم دفاع یکپارچه را دنبال کنیم.
در دولت جمهوری اسلامی پدافند غیرعامل به کلیه اقداماتی که بدون استفاده از سلاح در تهدید نظامی باعث کاهش آسیب پذیری و پایداری کشور شود، اطلاق می شود.ما در پدافند غیرعامل در یک مفهوم جدی می خواهیم با کاهش آسیب پذیری و افزایش پایداری، کشور را از تغییر نظام سیاسی به وسیله دشمن حفظ کنیم. در این جهت چهارعنصر وجود دارد که باید آسیب پذیری شان در مقابل دشمن کاهش یابد. حکومت، دولت، مردم و بخش دفاع.
حکومت، یعنی اصل رابطه قدرت اداره و پاسخ گویی به نیازهای مردم و رابطه ای که بین مسئولان، رهبری دولت و اداره کنندگان جامعه با مردم وجود دارد. دولت، یعنی زیرساخت ها مانند بهداشت و درمان، انرژی ، تغذیه اطلاع رسانی، امنیت و ... مردم ، یعنی هدف دشمن و بخش دفاع هم که تعریف وظایف خود را دارد و در حیطه ما نیست.
در واقع برای این اهداف باید چند کار انجام داد. یکی پدافند غیرعامل است که آسیب پذیری در مقابل تهدیدات را کاهش می دهد ؛ دوم، مدیریت بحران ناشی از جنگ یعنی اداره کشور، استان ، شهر ، محله ، دستگاه و سازمان است که این موضوع همان انطباق جغرافیایی جنگ و اداره مردم است و کار بسیار سختی محسوب می شود. به نظر ما راه حل این قضیه به طور منحصر استفاده از ظرفیت های بسیج است. بسیج در واقع مسئول غیرمستقیم اداره کشور در زمان جنگ است و نقش حیاتی خود را نشان می دهد. خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران جزء معدود کشورهایی است که بسیج سازماندهی شده دارد . برای اداره در سطح ملی با هماهنگی وزارت کشور و تایید ریاست جمهوری یک ساختار استانی به نام شورای پدافند غیرعامل استان تشکیل شده و مسئولیت این شورا در هر استان بر عهده استاندار است و در کنار آن سپاه و بسیج به عنوان معاون در امور پدافند غیرعامل قرارمی گیرند. 8 کار گروه نیز برای هر شورا پیش بینی شده است . که بسیج با توجه به سازمان خود در همه آنها حضور دارد. کار گروه های تهدیدات ، اطلاعات ، مدیریت بحران ، بهداشت ، درمان و ... تاکنون این شورا در چند استان تشکیل شده و در باقی استان ها در حال پی گیری می باشد، بنابراین اداره استان برعهده استانداری است و او پاسخ گو خواهد بود، اما بسیج در شهرها و دستگاه ها او را کمک خواهد کرد. کار دیگری که انجام داده ایم ابلاغ شورای پدافند غیرعامل در وزارتخانه ها و دستگاه های دولت است که مسئولیت این شورا با وزیر مربوطه است و بسیج در آن به طور رسمی وظایفی را برعهده دارد. اولین کار این شورا تهدیدشناسی یا دشمن شناسی تخصصی است. تهدیدات در هر حوزه ای وجود دارد و باید به آن توجه کرد. در هر سازمانی گروهی باید آسیب ها و تهدیدات احتمالی را مورد شناسایی قراردهد و این گروه باید از متخصصان باشد. دومین کار، مشارکت در شورای پدافند غیرعامل است، یعنی بسیج باید به میدان بیاید و مشارکت کند. سومین کار، مدیریت در شرایط بحران است، یعنی دستگاه و سازمان باید در شرایط جنگ اداره شود. آن چیزی که می تواند مردم را آرام کند، ارتباط رهبری با مردم از طریق صدا و سیما است و باید آسیب پذیری این سازمان در مسائل فنی کاهش یابد. بخش ها و وزارتخانه های دیگر نیز باید این چنین آمادگی پیدا کنند و متخصصان بسیجی بتوانند جایگزین افرادی شوند و کار را ادامه دهند و این نیاز به دستور ندارد و بسیج خود جوش عمل می کند.
فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی چهارمین کاری است که باید انجام شود. البته بخش آموزش آحاد مردم برعهده صدا و سیما، آموزش عالی ، آموزش و پرورش و سازمان های مرتبط است. پنجمین کار هم کمک به برقراری امنیت و حفاظت اطلاعات است. این موضوع در سطح شهرها به طور ذاتی برعهده نیروی انتظامی و دستگاه های مربوطه است و این مسئولیت در وزارتخانه ها و دستگاه های دولت برعهده حراست می باشد، اما بسیج باید کمک کند. یکی از مواردی که دشمن روی آن توجه ویژه ای دارد استفاده از ستون پنجم و افراد نفوذی است و بسیج باید هوشیار باشد و در صورت تخریب بخشی از ساختمان به سرعت کنترل را دست گرفته و از ورود افراد غیر به ساختمان جلو گیری کند.
مفهوم دیگری که ما در پدافند غیرعامل دنبال می کنیم« دفاع غیر نظامی» است. قبل از انقلاب یک سازمان با همین عنوان وجود داشت که بعد از انقلاب ، در بسیج مستضعفین ادغام شد و نیروی مقاومت بسیج علاوه برجذب ، سازماندهی و بکارگیری نیروهای مردمی مسئولیت دفاع غیرنظامی را هم برعهده گرفت.

دسته ها : نقش بسیج
X